Pasta Carbonara
Du behöver (ca 4 portioner).
Pasta
10-tal Champinjoner
2dl grädde
2st ägg
3 paket bacon
1/2 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Smör att steka i.
Börja med att dela champinjonerna i 4 klyftor och stek sedan dessa tills de fått fin färg. När de är klara lägg dem på ett fat vid sidan om. Låt vattnet till pastan koka upp och koka sedan tills den är al dente. Medans du väntar på pastavattnet knapersteker du baconet som du delat upp i mindre bitar och när baconet är färdigt läggas det på ett papper vid sidan av. (Lägg inte i allt bacon på samma gång utan stek upp i omgångar). Ta en skål eller liten bunke och i den vispar du snabbt upp ägg, grädde och pressar i vitlök. Tillsätt lite salt och peppar och tillsist den rivna osten. Obs, Inte allt för mycket salt då rätten kommer få en hel del sälta av baconet!
När pastan är färdigkokt och vattnet avhällt rör du samman bacon, champinjoner och ägg-gräddblandningen. Smaka eventuellt av med lite mer krydda.
Enkelt och gott!