Snabblagad kyckling i dragonsås
Det här behöver du:
5 dl crème fraiche
2,5 matlagningsgrädde
ca 4-5 kycklingfiler, lätt att öka /minska antalet, beroende på hur många portioner du vill ha.
10 champinjoner
2 msk dragon
1 kycklingbuljong
1 citron
salt och peppar
3- 4 dl ris, beroende på hur många portioner du vill ha.
en klick smör att steka svampen i.
Gör så här:
Du kan börja koka riset direkt så kommer det vara klart ungefär samtidigt som kycklingen.
Klyfta champinjonerna och stek dem lätt i en klick smör i stekpanna. Ställ sedan dessa åt sidan (De skall tillsättas i kycklingen precis på slutet).
Ta en större kastrull häll i både grädden och crème fraichen, låt koka upp under omrörning. Kycklingen skall skäras upp i mindre bitar och läggs sedan ner i grytan. Tillsätt dragonen och buljongen. Låt kycklingen koka klart i grytan under omrörning. Smaka av med lite salt och peppar. Pressa i en halv citron, lägg i champinjonerna och rör om. Grytan är strax därpå klar att serveras tillsammans med riset!